Laat ons het bestrijden

Werkterrein

Het werkterrein van ons is heel divers omdat de methode die wij toepassen om de rat te bestrijden overal toegepast kan worden. Zowel binnen als buiten. 

Als het schemer begint te worden en de zon aan de horizon staat, stappen wij in onze auto op weg naar onze opdrachtgevers.      Rundveehouderijen, varkenshouderijen, pluimveehouderijen, maneges, dierentuinen, jachthavens, gemeentes, autosloperijen, stadsparken, opslagbedrijven, biomassaverwerkingsbedrijven, afvalverwerkers, voedingsmiddelenindustrie, mengvoederbedrijven, fastfoodketens om er zo maar even een paar te noemen.

Bestrijding op elk gebied

Ook particulieren kunnen bij ons terecht, hierbij gedacht aan mensen die buitenaf wonen en kleinschalig dieren houden. Maar we komen ook in de wijk tot zelfs soms in de achtertuin, waar gif, klemmen en vangkooien geen uitkomst meer bieden. 

Als er veel aanbod van voedsel is voor de rat dan zal deze zijn dag,- en nachtritme aanpassen en zal zich ook in de ochtend of rond het middaguur laten zien. Dit zien we vaak in de grote steden waar dus overal wel wat te eten is voor de ratten, want het zijn alleseters. We bestrijden dus naast de bruine rat ook de zwarte rat, deze zien we veel in het zuiden van het land.

Alvorens we aan de slag gaan hebben we eerst even kort overleg met de opdrachtgever of er bijzonderheden zijn. Ook verkennen wij het terrein omdat als het donker is het zicht vaak nul is. We weten dan waar we lopen of waar juist voor moeten oppassen dan bekijken we ook vanuit waar we het beste kunnen schieten. In het korte overleg met de opdrachtgever geeft deze aan ons door waar de meeste ratten gezien worden, we weten dan ook wat de looproutes zijn en vanwaar ze komen.

Voedselbron en verblijfplaats

Ratten verblijven meestal niet ver van hun voedselbron en nemen dan de kortste en veiligste route, we komen de rattenholen op de meest vreemde plekken tegen. Ratten drinken redelijk veel water en zullen dus ook daar niet ver vandaan verblijven. Als de zon onder is dan zien we al snel activiteit, langs muren of in de voergangen van de stal. Door onze warmtebeeldkijker kunnen we al snel een inschatting van de aantallen maken. 

We zien dan vaak dat de oudere ratten zich als eerste laten zien, niet veel later komen de jongere ratjes ook even kijken. Soms is er voor ons een plek waar we van bovenaf kunnen schieten bijvoorbeeld een zolder of hoge opslag in de stal, dit is ideaal omdat we dan net als de kerkuil alles goed kunnen overzien.

Kledingvoorschriften en contact

Sommige opdrachtgevers hebben liever dat we laarzen of kleding van hun aantrekken dit i.v.m. hygiëne. Uiteraard werken wij discreet en onze auto’s hebben geen zichtbare kenmerken als we bij de opdrachtgever langsgaan. Als we richting de opdrachtgever gaan sturen we een WhatsApp dat we onderweg zijn en bij aankomst dat we zijn gearriveerd. Als de klus gedaan is vullen we een logboek in en sturen een WhatsApp met eventueel een foto van de vangst. De opdrachtgever hoeft er dus niet bij te zijn en weet zo altijd wie er op zijn terrein aanwezig zijn en wanneer we weer vertrokken zijn.

Het komt nog wel eens voor de we gezelschap krijgen van de waakhond voor deze hebben we dan een lekker hondenkoekje of een aai over de bol en zal ons herkennen als goed volk 🙂